header-afb5.jpg

Tussen eind november en midden december 2017 konden leden van het EnschedePanel meedoen aan een peiling over de waardering van de gemeentelijke communicatie. In deze peiling is gevraagd naar de bekendheid en beoordeling van verschillende informatiekanalen van de gemeente, de Huis-aan-Huis krant en 1Twente. Daarnaast zijn vragen gesteld over meedoen, meedenken en meepraten in- en over Enschede. De resultaten van deze peiling gebruikt de gemeente voor de evaluatie van de communicatievisie 2016.

Inwoners van Enschede waarderen de manier waarop de gemeente hen informeert behoorlijk positief; ruim de helft vindt informatie van de gemeente gemakkelijk leesbaar en duidelijk. Over verschillende ontwikkelingen en projecten willen inwoners het liefst schriftelijk of digitaal worden geïnformeerd, door middel van een brief of een digitale nieuwsbrief. De website van de gemeente, de Huis-aan-Huis en 1Twente zijn goed bekend. De sociale media kanalen en de gemeentelijke online nieuwsbrief zijn redelijk bekend.

Ten aanzien van inzet voor de buurt heeft iets minder dan de helft van de inwoners zich in de afgelopen 12 maanden ingezet door het doen van praktisch werk of iets te organiseren. Inwoners willen graag betrokken worden en meedenken, voornamelijk over zaken rondom verkeersveiligheid, verkeersplannen en inrichting van wegen.

Lees meer
Benieuwd naar de verdere resultaten? Deze kunt u lezen in de rapportage, te openen via onderstaande link:

Rapportage Gemeentelijke Communicatie

Lid worden van het EnschedePanel?
Bent u inwoner van Enschede en 16 jaar of ouder?
Blijf dan betrokken en praat mee via het EnschedePanel. Als lid van het EnschedePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.enschedepanel.nl