header-afb6.jpg

Leden van het Rijssen-HoltenPanel konden in april 2018 hun mening geven over een pilot 'verruiming terrastijden'. Vanuit de horeca is er behoefte aan verruiming van de terrastijden in de zomer. Aan de hand van de pilot wil de gemeente Rijssen-Holten ervaring opdoen met het verruimen van de terrastijden.

Op dit moment moeten terrassen sluiten om 00.00 uur. In de pilot mogen terrassen op vrijdag en zaterdag één uur langer open zijn, dus tot 01.00 uur, onder de voorwaarde dat de temperatuur 25 graden of warmer is.

Uit de peiling kwam naar voren dat 60% van de deelnemers voor de pilot is. Een paar argumenten hierbij waren dat het goed is dat aan de behoefte van de horeca wordt tegemoet gekomen, dat het lekker is om bij mooi zomers weer een uurtje langer buiten te kunnen zitten en dat de temperatuurbepaling lager dan 25 graden zou mogen van de meesten.

Van de deelnemers staat 22% negatief tegenover de pilot. Hierbij speelden overlast voor omwonenden en zondagsrust de hoofdrol.

Ruim 300 omwonenden van de betreffende horeca zijn per brief uitgenodigd om hun mening te geven (tijdens een inloop of digitaal). De opkomst hier lag een stuk lager; 16 personen hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt hun mening te geven. Van dit aantal was het merendeel positief over de pilot.

Lees meer

Benieuwd naar de infographic waarin de resultaten staan samengevat? Deze kunt u hier vinden:

Infographic

Lid worden van het Rijssen-HoltenPanel?

Bent u inwoner van Rijssen of Holten en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het Rijssen-HoltenPanel. Als lid van het Rijssen-HoltenPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.rijssen-holtenpanel.nl