Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Doelgroepen bevraagd over Shop & Go-parkeerplaatsen in de Hengelose binnenstad

De gemeente Hengelo heeft in en rond de binnenstad dertien ‘Shop & Go-parkeerplaatsen’ ingericht. Op deze parkeerplaatsen, die dienen om kort inkopen te doen of om iets op te halen, mag men 30 minuten gratis parkeren.

Voor dit onderzoek heeft Kennispunt Twente vragenlijsten uitgezet onder vier verschillende doelgroepen; drie direct betrokken groepen in de binnenstad zelf (gebruikers, omwonenden en ondernemers) en de leden van het HengeloPanel. De vragenlijsten zijn zoveel mogelijk op elkaar afgestemd en ook de veldwerkperiode is zo goed als parallel verlopen. Met het gecombineerde inzicht over deze vier doelgroepen, is er een breed en goed beeld ontstaan over de bekendheid, het gebruik en de waardering van de Shop & Go-parkleerplaatsen. Daarnaast is, op basis van registratiegegevens van de gemeente Hengelo, het feitelijk gebruik van de parkeerplaatsen in beeld gebracht. Deze analyse van sensordata presenteert onder meer de ontwikkeling van het aantal parkeeracties, de parkeerduur en de mate van overtreding (dat wil zeggen een parkeerduur langer dan 30 minuten).

Meer lezen? Bekijk door op deze link te klikken de factsheet, of bekijk via deze link het volledige rapport.

Nog geen lid van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.hengelopanel.nl

kennispunt-gemeente