Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Het algemene beeld dat uit de resultaten naar voren komt, is dat een meerderheid van de inwoners zich veilig voelt. Een klein deel voelt zich minder veilig.

Ongeveer een kwart van de inwoners voelt zich wel eens onveilig in de eigen buurt. Van deze inwoners die zich wel eens onveilig voelen geeft 15 procent aan zich vaak onveilig te voelen. Van de inwoners van Hengelo denkt 20 procent dat de criminaliteit in hun buurt is toegenomen. In 2019 was dit 14 procent.

Op de vraag of de buurt in de afgelopen 12 maanden vooruit of achteruit is gegaan, antwoordt 6 procent vooruit en 17 procent achteruit. Driekwart van de inwoners geeft aan dat er geen verandering is in de buurt. De mate waarin bewoners positief of negatief zijn over de ontwikkeling van hun woonbuurt hangt mede samen met de mate waarin vormen van overlast worden ervaren. De top vier van meest ervaren vormen van overlast wordt gevormd door te hard rijden, hondenpoep, parkeerproblemen en rommel op straat.

Meer lezen over deze peiling van Kennispunt Twente? Lees hier het factsheet.

 

Lid worden van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?

 

Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.hengelopanel.nl

kennispunt-gemeente