Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ten opzichte van 2018 is de waardering voor de binnenstad van Hengelo toegenomen.

Het is één van de bevindingen uit de (jaarlijkse) Binnenstadspeiling die Kennispunt Twente afgelopen december, in opdracht van de gemeente Hengelo, heeft gehouden onder het HengeloPanel.

Net als in voorgaande jaren zijn er onder andere tien, meer algemene, aspecten van de binnenstad voorgelegd die met een rapportcijfer zijn beoordeeld. De ‘kwaliteit van de warenmarkt’ scoort het hoogst (7,0), gevolgd door ‘parkeervoorzieningen voor de fiets’ (6,9). Inwoners waarderen ‘groen in de binnenstad’ (5,4) en de ‘variatie in het winkelaanbod’ (5,2) het laagst. Twee ‘onvoldoendes’, terwijl dat er in 2018 nog vier waren. De ‘binnenstad in het algemeen’ (5,6) en de ‘sfeer en gezelligheid’ (5,9) krijgen nu een nipte voldoende.

Ten opzichte van 2018 zijn maar liefst zeven van de tien aspecten significant hoger beoordeeld. Alle stijgers (van meest naar minst gestegen) zijn: de ‘kwaliteit van het winkelaanbod’, de ‘binnenstad in het algemeen’, de ‘sfeer en gezelligheid’, ‘groen in de binnenstad’, ‘parkeervoorzieningen voor de auto’, ‘netheid van de binnenstad’ en ‘parkeervoorzieningen voor de fiets’.

Ook vindt een kwart (25%) dat de binnenstad van Hengelo in het algemeen in de afgelopen twaalf maanden vooruit is gegaan, terwijl dat aandeel in 2018 nog slechts 13% bedroeg.

Andere onderwerpen van de peiling waren: binnenstadsbezoek en niet-bezoek, verkeer en vervoer, horeca, culturele voorzieningen en evenementen.

Meer lezen over dit onderzoek van Kennispunt Twente? Download dan het rapport.
Voor het nieuwsbericht over de resultaten van het onderzoek van de gemeente Hengelo; klik hier.

 

Lid worden van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.hengelopanel.nl


 

kennispunt-gemeente