Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ten opzichte van 2019 is de waardering voor de binnenstad van Hengelo wederom toegenomen..

Het is één van de bevindingen uit de (jaarlijkse) binnenstadspeiling die Kennispunt Twente afgelopen december, in opdracht van de gemeente Hengelo, heeft gehouden onder het HengeloPanel.

Net als in voorgaande jaren zijn er onder andere tien, meer algemene, aspecten van de binnenstad voorgelegd, die met een rapportcijfer zijn beoordeeld. De ‘kwaliteit van de warenmarkt’ scoort het hoogst (7,3), gevolgd door ‘parkeervoorzieningen voor de fiets’ (7,2). Inwoners waarderen ‘groen in de binnenstad’ (5,6) en ‘de variatie in het winkelaanbod’ (5,5) het laagst. Daarmee scoort geen enkel aspect een ‘onvoldoende’, terwijl dat er in 2019 nog twee en in 2018 nog vier waren.

Ten opzichte van 2019 zijn er zes van de tien aspecten significant hoger beoordeeld en geen enkele lager. De grootste stijger, én niet de minste, betreft de ‘binnenstad in het algemeen’, dat met 0,5 ‘rapportcijferpunt’ steeg van een 5,6 tot een 6,1.

De helft (51%) vindt dan ook, dat de binnenstad van Hengelo in het algemeen, in de afgelopen twaalf maanden vooruit is gegaan. In 2019 bedroeg dit aandeel nog slechts een kwart (25%).

Andere onderwerpen van deze peiling waren: binnenstadsbezoek, vervoermiddel en bereikbaarheid, herinrichting binnenstad, horeca, kopen in de binnenstad, culturele voorzieningen en informatie over de binnenstad.

Meer lezen over deze peiling van Kennispunt Twente? Download dan het ‘rapport.

 

  

Lid worden van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.hengelopanel.nl


 

kennispunt-gemeente