Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

De Lambertuskermis in Hengelo is een van de grootste kermissen van Oost-Nederland. In 2019 vond van woensdag 18 september tot en met zondag 22 september de kermis weer plaats in de Hengelose binnenstad. Om inzicht te krijgen in hoe Hengeloërs de Lambertuskermis beleven, is namens de gemeente Hengelo een peiling via het HengeloPanel uitgevoerd.

Veel bezoekers gaan volgend jaar weer

Een groot deel van de Hengelose bevolking heeft het afgelopen jaar de Lambertuskermis in Hengelo bezocht. Uit de in het najaar 2019 uitgevoerde peiling via het HengeloPanel blijkt dat in totaal 45 procent naar de kermis is geweest. Meest bezocht is de zaterdagmiddag, gevolgd door de zaterdagavond. Het grootste deel van de kermisbezoekers heeft 1 dagdeel bezocht (66%). Daarnaast heeft 27 procent aangegeven op 2 verschillende dagdelen naar de kermis te zijn geweest. In totaal heeft 7 procent de kermis op 3 of meer dagdelen bezocht.

Van de Hengelose kermisbezoekers geeft het grootste deel (79%) aan waarschijnlijk volgend jaar ook weer naar de Lambertuskermis te gaan. Een zeer beperkt deel (3%) verwacht niet (meer) te gaan. Bij de niet-bezoekers verwacht 12 procent in 2020 wel kermisbezoeker te zijn. Bezoekers van de Lambertuskermis konden hun waardering voor de kermis aangeven door het geven van een rapportcijfer. Het gemiddelde waarderingscijfer is een 7,6.

Meer lezen over dit onderzoek van Kennispunt Twente?  Download dan hier het rapport

 

Lid worden van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.hengelopanel.nl

kennispunt-gemeente