Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

Inwoners van Hengelo waarderen de buurt waarin ze wonen gemiddeld met een 8 en driekwart van de inwoners geeft het rapportcijfer 8 of hoger.

Een ruime meerderheid van de inwoners (88%) geeft aan zich thuis en veilig te voelen in de buurt. Twee derde van de inwoners vindt dat de leefbaarheid van de buurt vooruit of gelijk is gebleven en bijna een derde geeft aan dat de buurt achteruit is gegaan.
Inwoners van Hengelo waarderen de verschillende gemeentelijke taken met een 6 of hoger. De digitale dienstverlening krijgt van inwoners gemiddeld een 6,9. De zorg voor de woonomgeving krijgt het rapportcijfer 6,8.

Heel veel vertrouwen in de manier waarop de gemeente wordt bestuurd heeft 22 procent van de inwoners, 45 procent geeft een neutraal antwoord en 28 procent heeft weinig tot geen vertrouwen. De overige inwoners (5%) hebben er geen mening over. Verder blijkt dat inwoners kritisch zijn over de mate waarin de gemeente toezicht houdt op regels, een flexibele houding van de gemeente en dat de gemeente doet wat ze zegt.
Een ander onderdeel van de peiling ging over zorg en welzijn. Gemiddeld zijn inwoners tevreden met hun leven (7,9) en met hun gezondheid (7,7). Driekwart van de inwoners sport of beweegt één keer per week of vaker.

Deze en andere resultaten van de peiling ‘waar staat je gemeente’, die in de maand juni 2021 is afgenomen, vindt u door hier te klikken en de factsheet te bekijken.

Nog geen lid van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?


Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.hengelopanel.nl

 

kennispunt-gemeente