Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

De toekomstvisie MijnBorne2030 is in 2011 geschreven en is begin 2022 beoordeeld op de actualiteit. Een groep van 75 'vrijdenkers' heeft een aantal wijzigingen voorgesteld voor de toekomstvisie. In maart zijn deze wijzigingen aan het BornePanel en andere inwoners van de gemeente Borne voorgelegd. Met 66 van de 70 voorgestelde wijzigingen was een meerderheid het eens.

Hoe ging dit in zijn werk?
De inwoners konden via een vragenlijst per wijziging aangeven of ze het ‘eens’ of ‘oneens’ waren met de wijziging. Voor de volgende 4 thema’s zijn 70 wijzigingen voorgelegd:
- Ruimte en wonen in 2030;
- Economie en ondernemen in 2030;
- Duurzaamheid in 2030;
- Welzijn en samenleving in 2030.

Dankzij de bijdrage van deze inwoners, weet de gemeente Borne hoe een grote groep inwoners denkt over de voorgestelde aanpassingen in de toekomstvisie.

Hoe gaat het nu verder?
Alle aanpassingen waarmee een meerderheid van 51 procent of meer het eens is, worden aangepast in de nieuwe toekomstvisie. De nieuwe toekomstvisie wordt omarmd door de partners van MijnBorne2030. Dit zijn Welbions, Kulturhus, BBO, Dibo, Brigantijn, TMZ, Wijkracht en de gemeente Borne. Eind april 2022 wordt het resultaat aangeboden aan de nieuwe gemeenteraad.

Via deze link is de factsheet te bekijken, waarin we per thema de top 3 van onderwerpen weergegeven waar inwoners het ‘mee eens’ zijn.

Meer weten over mijnBorne2030 en de Herijking? Klik dan hier.

kennispunt gemeenteBorne