Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Borne was in 2019 op zoek naar een nieuwe burgemeester. Om een profiel op te stellen is de mening van inwoners van de Gemeente Borne gevraagd. Daarom hebben begin juni 2019 298 inwoners meegedacht door een vragenlijst in te vullen. Zowel de leden van het BornePanel als andere inwoners uit Borne konden meedoen.

Inwoners hebben aangeven welke eigenschappen en vaardigheden zij het belangrijkst vinden voor de nieuwe burgemeester. De meeste inwoners vinden dat er een balans moet zijn tussen daadkracht en bedachtzaamheid. Ook zijn de meeste inwoners verdeeld over de mate van communicatie. Verder moet de burgemeester een netwerker zijn, zich zichtbaar opstellen en veel ervaring hebben in de samenleving en het bedrijfsleven.

Als centrale woord voor de burgemeestersfunctie kiezen de inwoners voor ‘verbindend’. Dit komt overeen met de belangrijkste kernkwaliteit voor de functie van burgemeester. Hij moet de verbindende schakel en bruggenbouwer zijn in zowel de plaatselijke politiek als in de gemeenschap.

Benieuwd naar alle resultaten van de peiling? Bekijk hier de factsheet.

 

 Lid worden van het BornePanel?

Bent u inwoner van de gemeente Borne en 18 jaar of ouder?

Blijf betrokken en praat mee via het BornePanel. Als lid van het BornePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via: www.BornePanel.nl

 

kennispunt gemeenteBorne