Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Het Commissariaat voor de Media wijst iedere 5 jaar een lokale media-instelling aan die het media-aanbod, het lokale nieuws, in een gemeente gaat verzorgen. De periode van 5 jaar loopt binnenkort af en RTV Borne en Borne Boeit hebben een aanvraag voor de komende 5 jaar ingediend bij het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat wijst per gemeente maar één omroep aan. Het Commissariaat neemt een beslissing over deze aanvragen en betrekt daarbij het advies van de gemeenteraad van Borne.

De gemeente heeft de mening van inwoners mee willen laten wegen in het advies aan het Commissariaat. Aan het BornePanel zijn twee vragen voorgelegd, welke media-instelling hun voorkeur heeft en een toelichting bij deze keuze.

Ruim driekwart van de panelleden geeft de voorkeur aan Borne Boeit als nieuwe aanbieder van publieke media in Borne. RTV Borne krijgt 13 procent van de stemmen en 10 procent van de panelleden kan geen keuze maken of heeft hierover geen mening.

De motivatie van de keuze voor Borne Boeit is de toegankelijkheid, het grote bereik, de actualiteit en het gebruik van sociale media en een app. Voor RTV Borne kiezen panelleden vanwege de ervaring die aanwezig is, de regionale samenwerking, de onafhankelijkheid en de variatie aan kanalen.

De resultaten kunt u vinden in het rapport.

 

 

 Lid worden van het BornePanel?

Bent u inwoner van de gemeente Borne en 18 jaar of ouder?

Blijf betrokken en praat mee via het BornePanel. Als lid van het BornePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via: www.BornePanel.nl

 

kennispunt gemeenteBorne