Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Rond 60 procent van de inwoners van de gemeente Borne is (zeer) tevreden met de hoeveelheid groen in de gemeente en de woonbuurt. Het openbaar groen wordt vooral belangrijk gevonden voor het woonplezier en voor de planten, insecten en dieren en tegen klimaatverandering. Thema’s als het verbouwen van voedsel en educatie worden minder gewaardeerd.

Over het onderhoud van het groen in de woonbuurt zijn de meningen verdeeld. Bijna de helft is (zeer) tevreden en een derde is (zeer) ontevreden. Over het onderhoud van het groen in de gemeente is het percentage tevreden iets lager (44%), maar ook het percentage niet tevreden (25%). Een groter aandeel geeft aan niet tevreden/niet ontevreden te zijn (28%).

Het merendeel van de inwoners wil meer groen in de eigen woonbuurt. En een groene buurt weegt voor de meeste inwoners op tegen mogelijk overlast van blad- en vruchtafval. 

 

Hoe gaat het verder?

De uitkomsten van de enquête worden in juli mede gebruikt om plannen te maken waar het groen in Borne en de kernen versterkt kan worden.

Van 19 mei tot en met 5 juni heeft de gemeente Borne een peiling uitgezet over hoe inwoners denken over het groen in Borne, Hertme en Zenderen. In totaal hebben 309 inwoners de vragen beantwoord, 279 panelleden en 30 inwoners via sociale media. Meer lezen over deze peiling? Lees de rapportage of bekijk het factsheet.

 

Lid worden van het BornePanel?

Bent u inwoner van Borne en 16 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het BornePanel. Als lid van het BornePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.bornepanel.nl 

kennispunt gemeenteBorne