Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Inwoners van de gemeente Borne waarderen het wonen in hun buurt gemiddeld met een 8,2. Dat blijkt uit de inwonerpeiling "Waar Staat Je Gemeente 2019".

Iets meer dan 90 procent voelt zich thuis in de buurt en 85 procent vindt dat buurtbewoners goed met elkaar omgaan. De leefbaarheid is volgens meer dan 60 procent van de inwoners gelijk gebleven. Een groeiende groep, ten opzichte van 2017, vindt dat de leefbaarheid duidelijk of enigszins vooruit is gegaan.

Wordt er gevraagd naar de relatie tussen de burger en de gemeente dan zijn de inwoners van Borne kritisch. De groep die vertrouwen heeft in de gemeente is afgenomen. Daarnaast geven de inwoners van Borne aan dat 26 procent zich (vrijwel) nooit eenzaam voelt. 34 procent zegt dit zelden (20%) of soms (14%) te ervaren. Een groep van 6 procent zou daarnaast graag meer contact met andere mensen hebben. Deze en meer resultaten kunt u vinden in het rapport. Of in verkort in de factsheet.

De resultaten zijn ook geplaatst op het landelijke dashboard van Waar Staat Je Gemeente. Daar is het mogelijk de resultaten uit Borne te vergelijken met andere gemeentes in heel het land.

 

 

 Lid worden van het BornePanel?

Bent u inwoner van de gemeente Borne en 18 jaar of ouder?

Blijf betrokken en praat mee via het BornePanel. Als lid van het BornePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via: www.BornePanel.nl

 

kennispunt gemeenteBorne