Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Het aantal inwoners van Hengelo dat minimaal één keer per week de binnenstad bezoekt neemt af. Kwam in 2015 nog 63 procent van de Hengeloërs wekelijks in de eigen binnenstad, in 2017 is dit gedaald tot 56 procent. Zaterdag blijft de meest populaire dag voor een bezoek aan de binnenstad.

Hengeloërs komen vooral naar de binnenstad om te winkelen (59 procent), de horeca te bezoeken (51 procent) en voor de markt (49 procent). Vooral het horecabezoek door inwoners neemt toe, dit ligt op het hoogste niveau van de afgelopen drie jaar. Een zelfde opwaartse trend is er bij de culturele voorzieningen Metropool, Schouwburg Hengelo en bioscoop Cinema Hengelo. Dit zijn de belangrijkste resultaten van de binnenstadspeiling die eind 2017 is gehouden onder het HengeloPanel. De volledige resultaten kunt u vinden in het rapport.

 

Lid worden van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.hengelopanel.nl

kennispunt-gemeente