Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Het percentage inwoners van Hengelo dat minimaal één keer per week de binnenstad bezoekt blijft gelijk ten opzichte van 2017 (60%). Zaterdag is nog altijd de meest populaire dag voor een bezoek aan de binnenstad.

Hengeloërs komen vooral naar de binnenstad om te winkelen (61 procent), de markt te bezoeken (49 procent), een horecagelegenheid (48 procent) of boodschappen te doen (40 procent). Deze top 4 bezoekdoelen is onveranderd ten opzichte van 2017.

De culturele voorzieningen worden goed bezocht. Meer dan de helft (53%) bezocht in 2018 de bibliotheek in de binnenstad, de helft (52%) de schouwburg, 46% de bioscoop en 36% Metropool.

Uit een lijst met 16 evenementen zijn Koningsdag (85%) en Nacht van Hengelo (85%) het meest bekend onder inwoners. Ook de Lambertuskermis (84%), intocht van Sinterklaas (82%) en Tropical Day & Night (82%) zijn goed bekend.

Aan Hengeloërs is gevraagd welke aspecten zij zelf het belangrijkst vinden als ze de binnenstad bezoeken. 78% vindt een aangename sfeer en gezelligheid het belangrijkst, gevolgd door de aanwezige winkels (73%).

Dit zijn een aantal resultaten van de binnenstadspeiling die eind 2018 is gehouden onder het HengeloPanel. De volledige resultaten kunt u vinden in het rapport.

 

 

Lid worden van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.hengelopanel.nl


 

kennispunt-gemeente