Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

De belangrijkste resultaten.

In de periode 2019-2023 stijgt het aandeel inwoners dat de buurt vooruit vindt gaan van 12% naar 20%. Iets meer dan de helft van de inwoners geeft aan dat de buurt gelijk blijft. Bijna 90% voelt zich thuis in zijn eigen buurt. De eigen buurt wordt gemiddeld met het rapportcijfer 8 beoordeeld.

Het vertrouwen in de wijze waarop de gemeente wordt bestuurd is in de periode 2019-2023 toegenomen. In 2019 had 16% (heel) veel vertrouwen en in 2023 heeft 29% (heel) veel vertrouwen in de gemeente.

Van de mensen die contact hebben gehad met de gemeente heeft ongeveer een derde (31%) via internet of een app contact. Iets minder (27%) maakt gebruik van de publieksbalie.

Hengeloërs geven voor hun leven het rapportcijfer 7,9. Dit rapportcijfer blijft in de periode 2019-2023 gelijk. Ondanks dit rapportcijfer geeft een kwart van de inwoners aan zich (soms) eenzaam te voelen.

Wat wordt er met de resultaten gedaan?

Alle uitkomsten worden gebruikt om te kijken of de gemeente bestaande plannen moet aanpassen en om te beslissen over nieuwe plannen voor de komende jaren.

Benieuwd naar meer resultaten?

Deze en andere resultaten van de peiling ‘Waar staat Hengelo’ vindt u in dit factsheet.

Nog geen lid van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder? Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via inschrijven HengeloPanel.

kennispunt-gemeente