Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Bijna driekwart denkt dat de binnenstad in de komende twaalf maanden vooruit zal gaan

Het is één van de vele bevindingen uit de (jaarlijkse) binnenstadspeiling, die Kennispunt Twente vorig jaar december, in opdracht van de gemeente Hengelo, heeft gehouden onder het HengeloPanel.

Bijna driekart (72%) verwacht dat de binnenstad in het algemeen in de komende twaalf maanden vooruit zal gaan; een significante stijging ten opzichte van de 56 procent van 2021.

Enkele andere opvallende bevindingen zijn, dat de waardering voor groen in de binnenstad, voor het tweede jaar op rij significant is gestegen en dat de ‘gewone fiets ’als vervoermiddel naar de binnenstad, terrein blijft verliezen ten opzichte van de elektrische fiets.

Onderwerpen van deze peiling waren: binnenstadsbezoek, vervoermiddel en bereikbaarheid, horeca & culturele voorzieningen, beeldende kunst in de binnenstad, kopen in de binnenstad, informatie over de binnenstad en waardering van de binnenstad.

Meer lezen over deze peiling van Kennispunt Twente? Download dan het ‘rapport'

Lid worden van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.hengelopanel.nl

kennispunt-gemeente