Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

De Lambertuskermis in Hengelo is de grootste kermis van Oost-Nederland. Bezoekers komen niet alleen uit Hengelo. De kermis heeft een regionale trekkracht. De kermis vond dit jaar plaats van woensdag 14 september tot en met zondag 18 september. Net zoals in 2021 (2020 vond geen doorgang door corona), was de kermis dit jaar wat kleiner van opzet dan voorheen en kende ook geen ‘extern’ deelgebied (Wetstraat- Wetplein), zoals voorheen.

Direct na afloop van de kermis is, net zoals in 2021, een korte peiling uitgezet onder de leden van het HengeloPanel.

Wat zijn de belangrijkste uitkomsten?
- In 2022 gaven minder inwoners aan (45%) naar de kermis te zijn geweest, dan in 2021 (53%).

- Meest bezocht is de zaterdagmiddag (genoemd door 26%), gevolgd door zaterdagavond (genoemd door 22%). Het grootste deel van de kermisbezoekers heeft de kermis één (71%) of twee (24%) dagdelen bezocht.

- Bezoekers van de Lambertuskermis gaven gemiddeld een 7,1 als rapportcijfer voor de kermis. Dat is lager dan in 2021 toen men gemiddeld een 7,8 gaf.

- Acht van de tien (77%) kermisbezoekers heeft geld uitgegeven op de kermis. Meer dan de helft van de bezoekers heeft tussen de €10 en €50 euro uitgegeven

- Van de Hengelose kermisbezoekers geeft het grootste deel (78%) aan volgend jaar ook weer naar de Lambertuskermis te gaan.

Deze peiling is van maandag 19 september tot en met zondag 2 oktober gehouden onder het HengeloPanel. 715 Inwoners hebben de vragenlijst ingevuld.

Benieuwd naar meer resultaten?
Bekijk de rapportage door op deze link te klikken.

Wat wordt er met de resultaten gedaan?
De uitkomsten van deze korte peiling worden onder meer gebruikt voor de organisatie van de kermis van volgend jaar.

Nog geen lid van het HengeloPanel?
Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.Hengelopanel.nl/inschrijven.

kennispunt-gemeente