Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eind 2020 is er een peiling gehouden onder het Rijssen-Holtenpanel over de invoering van de ja-ja sticker. Er komt namelijk nog teveel reclamedrukwerk ongelezen bij het papierafval. De gemeente wil graag minder afval per inwoner. De invoering van deze sticker moet leiden tot minder papierafval. En minder afval betekent een efficiƫnter gebruik van grondstoffen en minder CO2-uitstoot. Wij hebben u als panellid gevraagd naar uw reactie op dit onderwerp en of u van plan bent deze sticker op uw brievenbus te plakken.

Ruim 72% van de bevraagde panelleden heeft deelgenomen aan deze peiling, waarvoor dank! Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat meer dan de helft van de panelleden het ongeadresseerde reclamedrukwerk vaak ongelezen weggooit. Daarnaast vindt bijna tweederde van de deelnemende panelleden de invoering van de ja-ja sticker een (zeer) goed initiatief. Verder is bijna de helft van plan geen sticker te plakken.

Dit zijn een aantal resultaten van de peiling. Meer weten? U vindt alle resultaten in het rapport.

Hoe verder?

Op basis van de resultaten krijgt de gemeente Rijssen-Holten de indruk dat de sticker bijdraagt aan meer bewustwording over de hoeveelheid papierafval die door ongeadresseerd reclamedrukwerk ontstaat. Een groot deel van de deelnemers geeft namelijk aan geen sticker te gaan plakken en daarmee er voor te kiezen dit drukwerk niet meer te ontvangen.

De drukkerijen en uitgeverijen die een belangrijke rol spelen in het verspreiden van ongeadresseerd (reclame)drukwerk in Rijssen-Holten informeert de gemeente Rijssen-Holten over de gevolgen voor de oplagen van het drukwerk. Hiermee kunnen zij de hoeveelheid drukwerk aanpassen op de behoefte van onze inwoners.

Nog geen lid van het Rijssen-HoltenPanel?
Bent u inwoner van Rijssen of Holten en 18 jaar of ouder?
Blijf dan betrokken en praat mee via het Rijssen-HoltenPanel. Als lid van het Rijssen-HoltenPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.rijssen-holtenpanel.nl

kennispunt gemeenteRijssenHolten