Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eind 2019 is in Rijssen-Holten een peiling gehouden over de veiligheidsbeleving onder inwoners. In totaal hebben 466 inwoners, uit het Rijssen-HoltenPanel, de vragenlijst ingevuld. Dit is een respons van 51 procent.

Leefbaarheid

Voor de leefbaarheid van de woonbuurt geven inwoners een 7,9. Een meerderheid van de mensen (88%) voelt zich veilig in zijn eigen buurt. Eén op de tien mensen voelt zich wel eens onveilig. En 20 procent van de inwoners doet vaak of soms ’s avonds de deur niet open.

Veiligheid

Gemiddeld waarderen inwoners de veiligheid in de eigen buurt met een 7,8. Ruim 50 procent van de inwoners geeft aan dat de ontwikkeling van de criminaliteit in de buurt in de twaalf maanden voorafgaand aan de peiling gelijk is gebleven. Het aandeel inwoners dat denkt dat de criminaliteit in hun buurt is toegenomen, is 13 procent.

Slachtofferschap

Een klein aandeel inwoners (4%) is de twaalf maanden voorafgaand aan de peiling slachtoffer geweest van criminaliteit. Als inwoners bang zijn om in de toekomst slachtoffer te worden, dan is dat van vandalisme, inbraak in de woning en inbraak in de auto.

Gewenste verbeteringen

Op de vraag wat de gemeente kan doen om de leefbaarheid en veiligheid te vergroten, wordt vooral geantwoord ‘meer blauw op straat’. Vooral verkeersproblemen moeten, volgens inwoners, als eerste worden aangepakt.

Dit zijn een aantal resultaten van de peiling. Meer weten? U vindt alle resultaten in het rapport en de factsheet.

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten van het onderzoek zijn meegenomen in de integrale veiligheidsnota voor Rijssen-Holten. Naar verwachting wordt deze nota in mei in de gemeenteraad besproken en krijgt het college van B&W opdracht deze uit te voeren. Via verschillende activiteiten worden inwoners betrokken of geïnformeerd over verschillende veiligheidsonderwerpen.

Nog geen lid van het Rijssen-HoltenPanel?

Bent u inwoner van Rijssen of Holten en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het Rijssen-HoltenPanel. Als lid van het Rijssen-HoltenPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.rijssen-holtenpanel.nl

kennispunt gemeenteRijssenHolten