Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

De horeca in Rijssen-Holten heeft behoefte aan verruiming van de terrastijden in de zomerperiode. De gemeente Rijssen-Holten wil hier dan ook ervaring mee opdoen in de vorm van een pilot.

Op dit moment moeten terrassen in Rijssen-Holten sluiten om 00.00 uur. In de pilot mogen terrassen op vrijdag en zaterdag één uur langer open zijn, dus tot 01.00 uur, onder de voorwaarde dat de temperatuur 25 graden C of warmer is. Leden van het Rijssen-HoltenPanel en omwonenden konden in april 2018 hierover hun mening geven.

Uit de peiling kwam naar voren dat twee derde vóór de verruiming is. Genoemde argumenten waren dat het goed is dat aan de behoefte van de horeca wordt tegemoet gekomen en dat het lekker is om bij mooi zomers weer een uurtje langer buiten te kunnen zitten. De meeste mensen vonden ook dat de verruiming bij minder dan 25 graden zou mogen gelden.

Eén op de vijf mensen staat negatief tegenover de verruiming van de tijden. Overlast voor omwonenden en zondagsrust waren hierbij de voornaamste argumenten. Dit zijn de belangrijkste resultaten van deze peiling. Meer resultaten kunt u vinden in de Infographic.

 

 

Lid worden van het Rijssen-holtenPanel?

Bent u inwoner van de gemeente Rijssen-Holten en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het Rijssen-HoltenPanel. Als lid van het Rijssen-HoltenPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.rijssenholtenpanel.nl

 

 

kennispunt gemeenteRijssenHolten