Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

In de maand januari is een kort onderzoek uitgevoerd onder panelleden van het AlmeloPanel en via Social Media. Hierin wilden we graag weten waarmee Almelo geassocieerd wordt en wie de boegbeelden zijn van de stad. De vragenlijst is ingevuld door 921 personen: 534 inwoners van het AlmeloPanel, 354 personen via Social Media, en nog eens 33 mensen zijn op straat aangesproken en hebben de vragenlijst ingevuld.

Nuchter en eenvoudig de meest genoemde eigenschap

Almeloƫrs zijn gevraagd om aan te geven welke van de genoemde kernwaarden het beste bij Almelo passen. Hierbij is gevraagd om minimaal drie en maximaal tien eigenschappen te selecteren. Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat de kernwaarde nuchter goed bij Almelo past, gevolgd door eenvoudig, en ondernemend.

Herman Finkers en Ilse de Lange boegbeelden van de stad

Ook is gevraagd aan welk persoon gedacht wordt bij Almelo. Dit mocht zowel een bekend persoon zijn als een niet-bestaand karakter zoals een stripfiguur of personage uit film of tv-serie. Herman Finkers is hierbij het meest genoemd en komt naar voren als een nuchter, bescheiden en hardwerkend persoon. Als tweede wordt Ilse de Lange genoemd, ook vanwege haar nuchtere en bescheiden persoonlijkheid. In beide gevallen wordt genoemd dat zij goede boegbeelden zijn voor de stad, en Almelo op de kaart hebben gezet.

Meer lezen over deze peiling van Kennispunt Twente? Bekijk hier het factsheet.

Lid worden van het AlmeloPanel?

Bent u inwoner van Almelo en 18 jaar of ouder?
Blijf dan betrokken en praat mee via het AlmeloPanel. Als lid van het AlmeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.almelopanel.nl

kennispunt-gemeente