Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Hieronder staan mogelijke vragen en antwoorden over het AlmeloPanel. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden en afmelden

Als u zich hebt aangemeld als panellid, dan wordt u vanzelf per e-mail uitgenodigd om een peiling in te vullen.

Nee. Deelname aan het AlmeloPanel is voorbehouden aan inwoners van de gemeente Almelo. Wij controleren of inschrijvers ook daadwerkelijk in de gemeente wonen. Hiervoor stellen wij de volgende vraag aan uw gemeente: is een inwoner met deze postcode, dit geslacht en geboortemaand/jaar bij u bekend in de basisregistratie personen (voorheen Bevolkingsregister). Bijvoorbeeld: staat een persoon met postcode ‘7511JM’, geslacht ‘man’ en geboortemaand/jaar ‘september 1988’ ingeschreven in de basisregistratie personen? Indien het antwoord hierop ‘ja’ is, wordt de aanmelder toegelaten als lid van het panel. Wij herhalen deze check elk half jaar voor alle panelleden. Dit doen wij nadat de panelleden door ons zijn uitgenodigd de verstrekte persoonsgegevens te controleren en eventueel te wijzigingen.
Behoudens deze gegevenscheck delen wij uw gegevens niet met uw gemeente.

Deze gegevens hebben we nodig zodat we u persoonlijk kunnen uitnodigen voor ieder onderzoek (per e-mail). Dankzij het aanmeldingsformulier hoeven wij u deze vragen maar 1 keer te stellen. De vragenlijst wordt anoniem verwerkt. Dit betekent dat antwoorden op de vragen niet worden herleid tot individuele personen. De persoonsgegevens zijn alleen nodig om deelnemers in categorieën, bijvoorbeeld leeftijdsklassen in te delen. Zo kunnen wij kijken of de verschillende groepen mensen een andere mening ergens over hebben. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Uw naam en e-mailadres worden nooit gekoppeld aan uw antwoorden in onderzoeken.

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en gegevens worden nooit doorgespeeld aan derden. Onderzoeksgegevens worden losgekoppeld van persoonlijke gegevens. Achteraf is nooit te achterhalen wat de betreffende persoon heeft geantwoord. Dergelijke gegevens worden gevraagd om de respondent in een bepaalde categorie (bijvoorbeeld leeftijdsklasse) in te kunnen delen. Zo kan de gemeente rekening houden met de specifieke behoeften van bepaalde groepen mensen. Uw eigen antwoorden ziet u dan ook niet terug in de rapportage, wij rapporteren alleen over grote groepen. Wilt u meer weten? Bekijk dan hier de privacyverklaring.

 

Nee. Nooit zal er via deze website reclame worden gemaakt, of worden geprobeerd om u een product of dienst te verkopen. Ook worden uw gegevens nooit verstrekt aan derden.

 

Nee. Het is van belang dat iedereen die zich inschrijft een eigen e-mail adres opgeeft. Alleen dan kunnen we er zeker van zijn dat we alleen mensen die zich hebben aangemeld voor het panel uitnodigen. Daarnaast is het voor de analyse van de resultaten van belang te weten welke kenmerken, zoals leeftijd en geslacht, horen bij degene die de vragenlijst heeft ingevuld. Bij de meeste providers is het mogelijk extra e-mailadressen aan te vragen of u kunt terecht bij een gratis aanbieder, zoals bijvoorbeeld www.hotmail.com.

Het is voor ons erg belangrijk dat u, bij een wijziging van uw e-mailadres, dit aanpast in uw gegevens. Dit kunt u doen door aan de rechterkant van elk scherm in te loggen. Hier kunt u uw persoonlijke gegevens, waaronder het e-mailadres, aanpassen.

Als u zich wilt uitschrijven voor het AlmeloPanel, kunt u dit doen door aan de rechterkant in te loggen. Daarna kunt u zich afmelden via 'Uitschrijven' in het menu. U kunt ook een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De werking van het AlmeloPanel

Alle mogelijke onderwerpen die met Almelo te maken hebben kunnen aan bod komen. Het gaat altijd om onderwerpen die in Almelo actueel zijn of gaan worden.

U ontvangt drie tot zes keer per jaar een vragenlijst via e-mail. U kunt altijd zelf beslissen of u de vragenlijst wilt invullen.

Dat verschilt per onderzoek en hangt van het onderwerp af. De invultijd kan variëren van ongeveer 5 tot 20 minuten. Wij proberen de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden. Meestal zal het invullen van een vragenlijst ongeveer 10 minuten van uw tijd in beslag nemen. De verwachte invultijd geven wij van tevoren aan. Zo kunt u bekijken of u de tijd heeft voor het invullen van de vragenlijst. Het is ook mogelijk de vragenlijst tussentijds af te breken en hem een andere keer af te maken.

Nee, deelname is nooit verplicht. Als u, om welke reden dan ook, een keer niet wilt of kunt meewerken aan een onderzoek, dan kunt u de uitnodiging negeren. Wel hopen wij natuurlijk dat u iedere keer meedoet, zodat er een goed beeld ontstaat van de mening van de inwoners van Almelo. Neemt u niet deel aan een onderzoek, dan ontvangt u wel, na ongeveer een week, een herinnering per e-mail. Dit doen wij altijd, omdat u onze uitnodiging misschien over het hoofd heeft gezien.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Kennispunt Twente, een overheidsonderzoeksbureau zonder winstoogmerk. Meer informatie vindt u op de website van Kennispunt Twente

Bent u benieuwd hoe alle panelleden denken over ontwikkelingen in uw gemeente? Voor de resultaten van panelonderzoeken klik dan hier.

(Technische) problemen

Het kan zijn dat er sprake is van een technisch probleem. U kunt het dan beter later nog een keer proberen. Wanneer u de foutmelding krijgt terwijl u bezig bent met de vragenlijst kunt u, wanneer u op een later tijdstip opnieuw inlogt, gewoon verder gaan waar u gebleven was. De foutmelding kan ook te maken hebben met een blokkering van zogenaamde ‘pop ups’. Dan kunt u deze tijdelijk toestaan om de vragenlijst te openen.
Uw antwoorden worden na iedere vraag automatisch opgeslagen en verstuurd. Mocht u halverwege de vragenlijst uw verbinding verliezen, dan zijn uw antwoorden niet verloren gegaan. Wanneer u op een later tijdstip (binnen de looptijd van het onderzoek) verder gaat met de vragenlijst, dan komt u op de pagina waar u gebleven was.

Het is in ieder geval belangrijk dat u gebruik maakt van de ‘Vorige’ en 'Volgende' knop in de vragenlijst (en niet in uw internetbrowser). Verder is het bij vragen waar u een getal in moet vullen de bedoeling dat u een geheel getal invult (geen cijfers achter de komma), tenzij expliciet anders wordt vermeld. Mocht u echt vast zijn gelopen, dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet niet in deze e-mail uw e-mailadres te vermelden waarop u de uitnodiging voor het onderzoek heeft ontvangen. Alleen dan kunnen wij de vragenlijst opnieuw voor u activeren.

Elk antwoord wordt automatisch opgeslagen en verstuurd op het moment dat u de 'Volgende' knop aanklikt. De vragenlijst is volledig afgerond op het moment dat u het eindscherm heeft bereikt en niet meer terug kunt gaan in de vragenlijst. Mocht u dit laatste niet hebben gedaan maar wel alle vragen hebben beantwoord, dan zijn uw antwoorden wel binnengekomen

Het is belangrijk dat u gebruik maakt van de 'Vorige' en 'Volgende' knop onder aan de vragenlijst (en niet in uw internetbrowser). Uw antwoord op een vraag wordt pas opgeslagen als u de 'Volgende' knop heeft aangeklikt. Heeft u bovenstaande werkwijze gehanteerd, maar zijn uw antwoorden toch verdwenen, dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen er dan voor zorgen dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

Het kan voorkomen dat u ten onrechte een herinnering krijgt. Voordat een herinnering wordt verstuurd, wordt nagegaan wie de vragenlijst nog niet heeft ingevuld. Het is altijd mogelijk dat u net na deze controle de vragenlijst heeft ingevuld. Dan kunt u de herinnering als niet verzonden beschouwen. Het kan ook zijn dat u de laatste vraag van de vragenlijst niet heeft beantwoord. Dan lijkt het alsof u nog niet klaar bent met invullen. U krijgt dan automatisch een herinnering om de vragenlijst in te vullen. Ook dan kunt u de herinnering als niet verzonden beschouwen.
Nee, u heeft alleen een computer, tablet of telefoon met internettoegang en een e-mailadres nodig.

kennispunt-gemeente