Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Inwoners van Almelo wensen kleurrijke bermen, meer bloeiende planten en heesters en meer bomen. Als het om water gaat, willen inwoners vijvers, wadi’s voor waterafvoer en beken.

Driekwart van de inwoners is tevreden of neutraal over het onderhoud van het groen en voor een kwart van de inwoners mag het verbeterd kan worden. Over het onderhoud van het water is 85 procent tevreden of neutraal en voor 15 procent mag het onderhoud verbeteren.

Bijna alle inwoners vinden groen (heel) belangrijk om droogte en wateroverlast te voorkomen. Ook om vogels en insecten aan te trekken en om in het groen te wandelen en fietsen.

Water in de buurt vinden inwoners (heel) belangrijk om verdroging tegen te gaan en water af te voeren. Water in de buurt om te sporten en vissen vinden inwoners minder belangrijk.

Dit zijn enkele resultaten uit de peiling over de versterking van groen en water in de wijken en buurten van Almelo. De uitkomsten van de enquête gebruikt de gemeente Almelo in een plan voor investeringen in groen en water in de wijken en buurten.

Lees door op deze link te klikken het rapport met de resultaten over van groen en water in Almelo.

Nog geen lid van het AlmeloPanel?

Bent u inwoner van Almelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het AlmeloPanel. Als lid van het AlmeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.almelopanel.nl

kennispunt-gemeente