Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Inwoners van Almelo hebben sinds 2015 in toenemende mate vertrouwen in de wijze waarop de gemeente wordt bestuurd. Een kwart van de inwoners heeft (heel) veel vertrouwen, 53 procent heeft een neutrale mening en 22 procent heeft weinig tot geen vertrouwen.

Inwoners van Almelo waarderen de verschillende gemeentelijke taken gemiddeld met een 6,5. De digitale dienstverlening krijgt van inwoners gemiddeld een 7. De samenwerking met inwoners krijgt het rapportcijfer 5,9. Door de coronamaatregelen werd de samenwerking het afgelopen jaar bemoeilijkt.

Inwoners waarderen de buurt waarin ze wonen gemiddeld met een 7,8 en 71 procent van de inwoners geeft het rapportcijfer 8 of hoger.

Een ruime meerderheid van de inwoners geeft aan zich thuis te voelen in de buurt en ze voelen zich er veilig (80%). Twee derde van de inwoners vindt dat de leefbaarheid van de buurt vooruit of gelijk is gebleven en bijna een derde geeft aan dat de buurt achteruit is gegaan.

Een ander onderdeel van de peiling ging over zorg en welzijn. Gemiddeld zijn inwoners tevreden met hun leven (7,8) en met hun gezondheid (7,6). Driekwart van de inwoners sport of beweegt één keer per week of vaker.

Deze en andere resultaten van de peiling ‘waar staat je gemeente’, die in de maand juni 2021 is afgenomen, vindt u in het factsheet.

Nog geen lid van het AlmeloPanel?

Bent u inwoner van Almelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het AlmeloPanel. Als lid van het AlmeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.Almelopanel.nl

kennispunt-gemeente