Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Inwoners in 2023 minder positief over ontwikkeling van de binnenstad dan in 2022

Een kleiner deel dan in 2022 vindt dat de binnenstad van Almelo in het algemeen in de afgelopen twaalf maanden vooruit is gegaan. In 2022 was dit aandeel nog 36 procent; in 2023 is dit gedaald naar 18 procent. In de jaren 2019 en 2020 bedroeg dit overigens nog respectievelijk 74% en 61%. Het aandeel inwoners dat eind 2023 vindt dat de binnenstad in de afgelopen 12 maanden achteruit is gegaan, is juist gestegen van 22 procent naar 40 procent. Wanneer er naar de verwachting in de komende twaalf maanden wordt gekeken is eenzelfde negatiever beeld te zien dan voorheen.

Het is één van de vele bevindingen uit de (jaarlijkse) binnenstadspeiling, die Kennispunt Twente vorig jaar december, in opdracht van de gemeente Almelo, heeft gehouden onder het AlmeloPanel. Enkele andere opvallende bevindingen zijn, dat winkelen voor het eerst het belangrijkste bezoekdoel op de zaterdag overdag was (in alle voorgaande jaren de markt), dat de koopavond en koopzondag uit de gratie zijn en dat de ‘gewone’ fiets voor de Almeloërs nog steeds het meest gebruikte vervoermiddel is om naar de binnenstad te gaan.

Onderwerpen van deze peiling waren: binnenstadsbezoek en niet-bezoek, vervoermiddel en fietsparkeren, binnenstadsbezoek op zaterdag, kopen in de binnenstad en waardering en beleving van de binnenstad.

Meer lezen over deze peiling van Kennispunt Twente? Download dan het ‘rapport’.

 

Lid worden van het AlmeloPanel?

Bent u inwoner van Almelo en 18 jaar of ouder?
Blijf dan betrokken en praat mee via het AlmeloPanel. Als lid van het AlmeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.almelopanel.nl

kennispunt-gemeente