Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

Uit de eind 2020 gehouden Binnenstadspeiling blijkt dat Almeloërs nog net zo positief zijn over hun eigen binnenstad als in 2019.

Waardering binnenstad
De binnenstad in het algemeen wordt dit jaar gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van 6,9. Daarmee is de waardering gelijk aan vorig jaar (6,8). De hoogste waardering gaat naar de bereikbaarheid met de fiets (8,3), het water in de binnenstad (7,7), de horeca (7,6) en de terrassen (7,4). De laagste waardering gaat, net zoals in voorgaande jaren, naar de parkeertarieven voor de auto (5,5). Al is deze significant gestegen ten opzichte van 2019 (4,8).

Corona en de binnenstad
2020 was een merkwaardig jaar door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Dit heeft een flinke impact gehad op de binnensteden; zo ook die van Almelo. In de peiling zijn een aantal vragen voorgelegd, waaronder enkele over de ervaringen, tijdens het bezoeken van de binnenstad, met de toen geldende maatregelen. Zo bleek bijvoorbeeld dat 69% zich ‘een beetje’ (46%) of ‘heel erg’ (23%) beperkt voelde en dat 79% zich wel veilig voelde (18% niet) tijdens dat bezoek. Tweederde (67%) van de bezoekers was van mening dat er voldoende coronamaatregelen zijn getroffen in de binnenstad.

Profilering stad en binnenstad Almelo
Almelo profileert zich als ‘Blauwgroene stad’. Een stad met veel water en veel groen. Ruim de helft (53%) vindt de term (helemaal) van toepassing op de stad Almelo. Dat is een kleiner aandeel dan in 2019 (61%). Het ‘trots zijn’ op de stad Almelo is niet veranderd en net zoals in het voorgaande jaar is 45% (heel) trots op de stad. Wanneer ten slotte wordt gekeken naar welke, van de acht voorgelegde termen, men (helemaal) van toepassing vindt op de binnenstad van Almelo, dan geldt dat meest voor de termen ‘water’ (81%), ‘gastvrij’ (60%) en ‘kleinschalig’ (56%).
Dit is slechts een greep uit de resultaten van de Binnenstadspeiling die in opdracht van de gemeente Almelo is gehouden onder leden van het AlmeloPanel.

Lees alle uitkomsten hier in de rapportage.

Lid worden van het AlmeloPanel?
Bent u inwoner van de gemeente Almelo en 18 jaar of ouder? Blijf dan betrokken en praat mee via het AlmeloPanel.
Als lid van het AlmeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.almelopanel.nl

 

kennispunt-gemeente