Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Een toegenomen bezoekfrequentie is één van de vele bevindingen uit de jaarlijkse binnenstadspeiling, die Kennispunt Twente vorig jaar december in opdracht van de gemeente Almelo heeft gehouden onder leden van het AlmeloPanel.

Ondanks de voortdurende coronacrisis bezocht 41 procent van de Almeloërs de binnenstad minstens één keer per week in 2021. In 2020 was dit nog 33 procent. De belangrijkste redenen was een winkel- of marktbezoek. Een horecabezoek in de binnenstad was in 2021 weer vaker het doel van een bezoek dan in 2020.

Wel zijn inwoners vergeleken met 2020 wat minder positief over hun binnenstad. Gaven Almeloërs de binnenstad vorig jaar een 6,9 als gemiddeld rapportcijfer, in 2021 is dat een 6,4. Gevraagd naar de ontwikkeling van de binnenstad in de afgelopen 12 maanden, geeft 39 procent aan dat deze vooruit is gegaan. In 2020 vond 61 procent dat de binnenstad er op vooruit was gegaan, wat toen ook mede samenhing met de vernieuwde binnenstad. Mogelijk hebben in 2021 de coronamaatregelen met terugkerende gedwongen winkel- en horecasluitingen en het ontbreken van evenementen en vertier in de binnenstad mede het oordeel gedrukt.

Andere onderwerpen die in deze peiling aan bod kwamen: invloed van corona op binnenstadsbezoek, kopen in de binnenstad, vervoermiddelgebruik, waardering, beleving en associaties, en het cultureel aanbod.

Meer lezen over deze peiling van Kennispunt Twente? Download dan het ‘rapport.

Lid worden van het AlmeloPanel?

 

Bent u inwoner van Almelo en 18 jaar of ouder?

 

Blijf dan betrokken en praat mee via het AlmeloPanel. Als lid van het AlmeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.almelopanel.nl

kennispunt-gemeente