Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Vijf op de tien inwoners van Almelo vinden dat de Almelose binnenstad er in 2018 op vooruit is gegaan. Dit is een duidelijk groter deel van de bevolking dan in de voorgaande twee jaren. Ook de verwachtingen zijn positiever.

Het aandeel Almeloërs dat vindt dat de binnenstad ‘vooruit’ is gegaan, is toegenomen van 16% in 2016, en 20% in 2017 naar 50% in 2018. Ook voor de komende twaalf maanden zijn veel inwoners positief gestemd. Zo denkt meer dan twee derde (71%) dat de binnenstad van Almelo vooruit zal gaan.

De binnenstad in het algemeen scoort gemiddeld, net als in 2016 en 2017, een 6,0 als rapportcijfer. De hoogste waardering gaat naar de bereikbaarheid met de fiets (8,1). Veel Almeloërs bezoeken de binnenstad ook met de fiets, waarbij de elektrische fiets steeds meer gebruikt wordt. De parkeertarieven voor de auto krijgen de laagste waardering (4,7). Een aantal aspecten waaronder veiligheid, aanbod (cultureel, evenementen en winkels) en sfeer krijgen ten opzichte van voorgaande jaren een (beperkt) hoger waarderingscijfer.

Dit is een greep uit de resultaten van de binnenstadspeiling die in december 2018 is gehouden onder het AlmeloPanel. De resultaten gebruikt de gemeente Almelo voor de Binnenstadsmonitor en voor het binnenstadsbeleid in het algemeen. De volledige resultaten kunt u vinden in het rapport.

 

 

 

Lid worden van het AlmeloPanel?

Bent u inwoner van de gemeente Almelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het AlmeloPanel. Als lid van het AlmeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.almelopanel.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

kennispunt-gemeente