Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Hieronder staan veel gestelde vragen en antwoorden daarop over het OndernemersPanel. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vraag en antwoord

 

Als u zich hebt aangemeld als panellid, dan wordt u vanzelf per e-mail uitgenodigd om een peiling in te vullen. Omdat er een aantal peilingen per jaar gehouden worden kan het zijn dat het enige tijd duurt voordat u een uitnodiging ontvangt.

 

 

Nee. Deelname aan het OndernemersPanel is voorbehouden aan bedrijven die gevestigd zijn in de gemeente Enschede of hier een nevenvestiging hebben. Wij controleren of inschrijvende ondernemers ook daadwerkelijk in de gemeente gevestigd zijn. Wij stellen daarom de volgende vraag: is een bedrijfsvestiging met deze postcode, dit adres en deze bedrijfsnaam bekend in het Vestigingenregister van de Gemeente Enschede, onderhouden door Kennispunt Twente. Indien het antwoord hierop ‘ja’ is, wordt de aanmelder definitief toegelaten als deelnemer van het panel. Wij herhalen deze check elk half jaar voor alle panelleden. Dit doen wij nadat de panelleden door ons zijn uitgenodigd de verstrekte gegevens te controleren en eventueel te wijzigingen. Behoudens deze gegevenscheck delen wij uw gegevens niet met anderen. Voor ZZP-ers geldt dat zij onder de AVG-wetgeving vallen. Hoe wij omgaan met de gegevens van ZZP-ers hebben wij uitvoerig beschreven in onze privacyverklaring (link naar de privacyverklaring inwonerpanels)

 

 

Het e-mailadres hebben we nodig zodat we u kunnen uitnodigen voor ieder onderzoek en verder met u te kunnen communiceren. De bedrijfsgegevens zijn alleen nodig om deelnemers in categorieën, bijvoorbeeld bedrijfsklassen of stadsdelen in te delen. Zo kunnen wij kijken of de verschillende groepen bedrijven een andere mening ergens over hebben. Dankzij het aanmeldingsformulier hoeven wij u deze gegevens maar één keer te vragen. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Uw bedrijfsnaam, e-mailadres en andere bedrijfsgegevens worden nooit gekoppeld aan uw antwoorden in onderzoeken.

 

 

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en gegevens worden nooit doorgespeeld aan derden. Onderzoeksgegevens worden losgekoppeld van bedrijfsgegevens. Achteraf is nooit te achterhalen wat een specifiek bedrijf heeft geantwoord. Zo kan de gemeente rekening houden met de specifieke behoeften van bepaalde bedrijfsklassen of gebieden. Uw eigen antwoorden ziet u dan ook niet terug in de rapportage, wij rapporteren alleen over grote groepen. Wilt u meer weten? Bekijk dan hier de privacyverklaring.

 

 

Nee. Nooit zal er via deze website reclame worden gemaakt, of worden geprobeerd om u een product of dienst te verkopen. U krijgt alleen e-mails met betrekking tot de onderzoeken die wij uitvoeren. Ook worden uw gegevens nooit verstrekt aan derden.

 

 

Nee. Het is van belang dat u als ondernemer ((mede-)eigenaar, directeur of bedrijfsleider) meedoet aan de onderzoeken. Alleen dan kunnen we er zeker van zijn dat we alleen mensen die zich hebben aangemeld voor het panel uitnodigen. Daarnaast is het voor de analyse van de resultaten van belang te weten welke kenmerken, zoals bedrijfsgrootte en sectorklasse, horen bij de bedrijfsvestiging waarvoor u de vragenlijst heeft ingevuld. Mocht u meerdere ondernemingen hebben dan kunt u zich meerdere keren inschrijven op voorwaarde dat u dat met verschillende e-mailadressen doet.

 

 

Het is voor ons erg belangrijk dat u, bij een wijziging van uw e-mailadres, dit aanpast in uw gegevens. Dit kunt u doen door in te loggen op het portaal van het ondernemerspanel. Hier kunt u uw bedrijfsgegevens, waaronder het e-mailadres, aanpassen.

 

 

Als u zich wilt uitschrijven voor het OndernemersPanel kunt u dit doen door in te loggen op het portaal. Daarna kunt u zich afmelden via 'Uitschrijven' in het menu.

 

De werking van het OndernemersPanel

 

Alle mogelijke onderwerpen die met het ondernemerschap in Enschede te maken hebben, kunnen aan bod komen. Het gaat altijd om (actuele) onderwerpen die voor u als ondernemer van belang zijn, zoals bijvoorbeeld ondernemingsklimaat, dienstverlening van de gemeente aan ondernemers, ruimte voor bedrijvigheid, digitalisering, etcetera.

 

 

U ontvangt een beperkt aantal keren per jaar een vragenlijst via e-mail. U kunt altijd zelf beslissen of u de vragenlijst wilt invullen. Deelname is vrijblijvend.

 

 

Dat verschilt per onderzoek en hangt van het onderwerp af. De invultijd kan variëren van ongeveer 5 tot 20 minuten. Omdat wij beseffen dat tijd kostbaar is voor ondernemers proberen wij de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden en u niet te overvragen. De verwachte invultijd geven wij doorgaans van tevoren aan. Zo kunt u bekijken of u de tijd heeft voor het invullen van de vragenlijst. Het is ook mogelijk de vragenlijst tussentijds af te breken en hem een andere keer af te maken.

 

 

Nee, deelname is nooit verplicht. Als u, om welke reden dan ook, een keer niet wilt of kunt meewerken aan een onderzoek, dan kunt u de uitnodiging negeren. Wel hopen wij natuurlijk dat u iedere keer meedoet, zodat er een goed beeld ontstaat van de mening van de ondernemers van Enschede. Neemt u niet deel aan een onderzoek, dan ontvangt u, na ongeveer een week, een herinnering per e-mail. Dit doen wij altijd, omdat u onze uitnodiging misschien over het hoofd heeft gezien.

 

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Kennispunt Twente, een Twents overheidsonderzoeksbureau zonder winstoogmerk. Meer informatie vindt u op de website van Kennispunt Twente.

 

 

Bent u benieuwd hoe alle panelleden denken over ontwikkelingen in Enschede? Voor de resultaten van de panelonderzoeken klik dan hier

 

(Technische) problemen

 

Het kan zijn dat er sprake is van een technisch probleem. U kunt het dan beter later nog een keer proberen. Wanneer u de foutmelding krijgt terwijl u bezig bent met de vragenlijst kunt u, wanneer u op een later tijdstip opnieuw inlogt, gewoon verder gaan waar u gebleven was. De foutmelding kan ook te maken hebben met een blokkering van zogenaamde ‘pop ups’. Dan kunt u deze tijdelijk toestaan om de vragenlijst te openen.

 

 

Uw antwoorden worden na iedere vraag automatisch opgeslagen en verstuurd. Mocht u halverwege de vragenlijst uw verbinding verliezen, dan zijn uw antwoorden niet verloren gegaan. Wanneer u op een later tijdstip (binnen de looptijd van het onderzoek) verder gaat met de vragenlijst, dan komt u op de pagina waar u gebleven was.

 

 

Het is in ieder geval belangrijk dat u gebruik maakt van de ‘Vorige’ en 'Volgende' knop in de vragenlijst (en niet in uw internetbrowser). Verder is het bij vragen waar u een getal in moet vullen de bedoeling dat u een geheel getal invult (geen cijfers achter de komma), tenzij expliciet anders wordt vermeld. Mocht u echt vast zijn gelopen, dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet niet in deze e-mail uw e-mailadres te vermelden waarop u de uitnodiging voor het onderzoek heeft ontvangen. Alleen dan kunnen wij de vragenlijst opnieuw voor u activeren.

 

 

Elk antwoord wordt automatisch opgeslagen en verstuurd op het moment dat u de 'Volgende' of ‘Vorige’ knop aanklikt. De vragenlijst is volledig afgerond op het moment dat u het eindscherm heeft bereikt en niet meer terug kunt gaan in de vragenlijst. Mocht u dit laatste niet hebben gedaan maar wel alle vragen hebben beantwoord, dan zijn uw antwoorden wel binnengekomen.

 

 

Het is belangrijk dat u gebruik maakt van de 'Vorige' en 'Volgende' knop onder aan de vragenlijst (en niet in uw internetbrowser). Uw antwoord op een vraag wordt pas opgeslagen als u de 'Volgende' knop heeft aangeklikt. Heeft u bovenstaande werkwijze gehanteerd, maar zijn uw antwoorden toch verdwenen, dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen er dan voor zorgen dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

 

 

Het kan voorkomen dat u ten onrechte een herinnering krijgt. Voordat een herinnering wordt verstuurd, wordt nagegaan wie de vragenlijst nog niet heeft ingevuld. Het is altijd mogelijk dat u net na deze controle de vragenlijst heeft ingevuld. Dan kunt u de herinnering als niet verzonden beschouwen. Het kan ook zijn dat u de laatste vraag van de vragenlijst niet heeft beantwoord. Dan lijkt het alsof u nog niet klaar bent met invullen. U krijgt dan automatisch een herinnering om de vragenlijst in te vullen. Ook dan kunt u de herinnering als niet verzonden beschouwen.

 

 

Nee, u heeft alleen een computer, tablet of telefoon met internettoegang, webbrowser en een e-mailadres nodig.

 

kennispunt-gemeente