Inwoners van Hengelo geven aan dat ze graag gemeentelijke informatie via een nieuwsbrief per e-mail krijgen. Ook per post willen ze informatie blijven ontvangen.

De meeste inwoners lezen, om informatie van de gemeente te krijgen, de gemeentelijke website, TcTubantia en het gemeentenieuws in het Hengelo’s weekblad. Informatie vragen en opzoeken via de publieksbalie en de gemeentegids is sinds 2016 afgenomen en via sociale media is het toegenomen. Inwoners vinden de gemeentelijke informatie via deze en andere kanalen goed leesbaar en gemakkelijk te vinden. Ze zouden wel graag zien dat de gemeente hun meer informeert.

De informatie op de gemeentelijke website is volgens inwoners goed leesbaar, goed te gebruiken en over de uitstraling is ook een meerderheid tevreden. Het vinden van informatie op de gemeentelijke website kan nog wat verbeteren.

Het gemeentenieuws in het Hengelo’s weekblad wordt op de onderdelen begrijpelijk taalgebruik, inhoud van de informatie en de uitstraling met een 7 of hoger gewaardeerd. ‘Hengelo in het kort’ en ‘wegwerkzaamheden’ zijn de rubrieken die het meest gelezen worden. Ruim driekwart van de inwoners zou het gemeentenieuws digitaal toegestuurd willen krijgen.

De peiling is in september 2021 gehouden in de gemeente Hengelo onder de leden van het HengeloPanel en een uitnodiging via sociale media.

Meer lezen? Bekijk deze en andere resultaten in de factsheet of de rapportage.

Nog geen lid van het HengeloPanel?

Bent u inwoner van Hengelo en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het HengeloPanel. Als lid van het HengeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.hengelopanel.nl