2a

Ik ben onderzoeksmanager van Kennispunt Twente. Na een studie sociale psychologie en criminologie begon ik aan een loopbaan in toegepast onderzoek. Ik ga voor de toegevoegde waarde van onderzoek voor de lokale praktijk.

Ik heb hiervoor bij het Verwey-Jonker Instituut, de UT en bij het ITS  gewerkt. Ik heb me veel beziggehouden met rendement van beleid, sturing- en samenwerkingsvraagstukken. Het verbinden van en met kennis en gemeenten ondersteunen bij echt data gedreven werken zie ik als voornaamste opgaven.

Voor vragen, nadere kennismaking of goede ideeen ben ik altijd te bereiken op:

Onderzoeksmanager
T. 06-11260151
E.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

12a

In 2014 werkte ik als zelfstandig onderzoeker in het sociaal domein, toen ik door Kennispunt Twente werd gevraagd te ondersteunen bij de opzet van een monitor voor jeugdhulp in Twente. Vanaf 2015 ben ik in dienst bij Kennispunt Twente en inmiddels is deze monitor uitgegroeid tot een veelomvattende monitor voor Jeugdhulp, Wmo en onderwijs: de TMSD.

De coördinatie van de TMSD en alles wat daarmee te maken heeft neemt veel tijd in beslag. Allerlei interessante ontwikkelingen (RMC Monitor Twente en het nieuwe Twents Model) maken dat mijn werk nooit verveelt en ik met veel plezier bij Kennispunt Twente werk. Daarnaast voer ik ook regelmatig beleidsevaluaties uit, zoals van de pilot School Zorgondersteuners in Hengelo, de pilots POH Jeugd in Hengelo en Enschede en het flexibel budget burgerkracht in het welzijnswerk in Enschede.

Heb je vragen of ben je op zoek naar informatie met betrekking tot (onderzoeken in) het sociaal domein? Neem gerust contact met me op via:

Onderzoeker
T. 06-1129 2870
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

7a

In mei 2017 verhuisde ik van mijn studiestad Amsterdam naar Enschede om bij Kennispunt Twente aan de slag te gaan. De voor mij toen nieuwe regio heb ik door het werk als onderzoeker snel leren kennen.

Ik heb aan de Universiteit van Amsterdam sociologie gestudeerd met als afstudeerrichting stadssociologie. Mijn interesse in maatschappelijke vraagstukken gaat echter verder dan alleen de stedelijke samenleving. Daarom vind ik Twente, waar stad en platteland elkaar afwisselen, een interessante plek om beleidsonderzoek te doen.

Ik hou me met name bezig met onderzoek naar de regionale economie en arbeidsmarkt, waar we de ontwikkeling van monitoren in de Twente Index en de Twentse Arbeidsmarktmonitor. Daarnaast ben ik accounthouder van het inwonerpanel van de gemeente Borne. De panelonderzoeken gaan over een breed scala aan onderwerpen, maar altijd is het doel om goed in kaart te brengen wat inwoners vinden van voor de gemeente belangrijke thema’s.

Voor vragen of nadere kennismaking kunt u contact opnemen met:

Onderzoeker
T. 06-1190 7339
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

8a

Als onderzoeker focus ik me op verschillende gebieden; van het in gesprek gaan met jongeren over hun leefwereld, het opzetten van dashboards en monitoren tot evaluatie onderzoeken.

Daarnaast ben ik coördinator van de vijf inwonerpanels en dus nauw betrokken bij het houden van peilingen onder inwoners. Als afgestudeerd communicatiewetenschapper werk ik ook aan communicatiegerelateerde onderwerpen rondom de sociale media, website en nieuwsbrief van Kennispunt Twente.

Heb je vragen, tips of wil je gewoon een keer sparren? Dan ben ik te bereiken op:

Onderzoeker
T. 06-4601 2586
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
 
 

22a

Als geboren en getogen Achterhoeker bevalt het me goed in Twente. Na afronding van mijn studie economische geografie in Groningen ben ik, terug in Borculo, aan de slag gegaan bij het eveneens in Enschede gevestigde I&O Research. Na ruim 20 jaar hier gewerkt te hebben, werk ik sinds oktober 2018 een kilometer verder ‘stadinwaarts’.

De afgelopen jaren heb ik een ruime, multidisciplinaire onderzoekservaring en expertise opgebouwd, met als specialisaties lokale/regionale economie, arbeidsmarkt en detailhandel. Thema’s die ik ook bij Kennispunt Twente met veel plezier op pak. Naast regionale projecten als de Twente Index en de Twentse Arbeidsmarktmonitor voorzie ik ook graag de Twentse gemeenten van kennis en inzicht.

Recente voorbeelden zijn onder meer de Hof van Twente Index en een economische verkenning voor de gemeente Enschede.

Voor vragen of nadere kennismaking kunt u contact opnemen met:


Onderzoeker
T. 06-2574 5969
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

5a

Arent (1962) is sociaal geograaf, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen en heeft bij zijn vorige werkgever (I&O Research) jarenlang meegewerkt aan de statistische informatievoorziening voor de gemeente Enschede. Hij is sinds maart 2018 werkzaam bij Kennispunt als dataspecialist en ondersteunt daarbij Hüseyin bij het ontsluiten van de (basis)registraties over werkgelegenheid, woningen e.d. en het visualiseren van die informatie.

T.06-5718 8576

E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
 
 

29213216 xl

 

Als onderzoeker bij Kennispunt Twente werk ik met name in het sociaal domein.. Binnen Kennispunt Twente is het een beleidsterrein waarop wij veel doen. Zo geven wij de Twentse Monitor Sociaal Domein vorm en voeren we verschillende evaluatieonderzoeken en inventarisaties uit. Ik heb ervaring met kwantitatief en kwalitatief onderzoek en de combinatie van beide vind ik vaak een sterke mix. Ik heb een brede interesse en heb er plezier in zaken uit te zoeken, verhalen bij de cijfers te brengen en dit alles op een heldere manier terug te geven.

Mijn studie Toegepaste Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente bracht mij ruim 20 jaar geleden naar Twente en inmiddels is het mijn thuis geworden. Veel geleerd heb ik bij de mooie Twentse organisaties: GGD Twente, onderzoeksbureau I&O Research, Saxion Hogescholen en bureau HHM, een onderzoeks- en adviesbureau voor de zorg. In verschillende banen heb ik steeds gewerkt op het snijvlak van onderzoek, beleid en communicatie. Het sociale domein ligt mij als beleidsveld het meest na aan het hart. Sinds maart 2019 ben ik Kennispunter en verwacht ik ook hier weer een hoop te leren!

Vragen, ideeën, of gewoon eens kennismaken? Neem gerust contact op!

Onderzoeker

T. 06 15265699

E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

29213216 xl

 

Als dataspecialist werk ik sinds april 2019 bij Kennispunt Twente aan het ontvangen van databestanden en deze te verwerken, koppelen, analyseren en visualiseren. Ook ondersteun ik verschillende projecten, met name over de onderwerpen Gezondheid en Welzijn, Onderwijs en Sociaal Domein.

Na mijn studie Biomedische Wetenschappen met specialisaties in Epidemiologie en Health Technology Assessment aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik een promotieonderzoek naar hart- en vaatziekten onder bloeddonoren afgerond bij Sanquin Research. Daarna wilde ik mij graag breed bezighouden met medisch-wetenschappelijk onderzoek en heb ik als epidemioloog en datamanager gewerkt bij het Meander Medisch Centrum en Santeon. De data-puzzels hierbij bleven mijn interesse wekken en daarom werk ik nu met veel plezier als dataspecialist.

Voor vragen of een nadere kennismaking kunt u contact opnemen met:

T: 06-5006 7244

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 19a

Sinds augustus 2018 werk ik als dataspecialist bij Kennispunt Twente waar ik me bezig hou met het ontsluiten, analyseren en visualiseren van data, met name op onderwerpen Onderwijs en Sociaal Domein.

Na mijn studie Technische Natuurkunde aan de UT heb ik op diverse plekken in het land gewerkt als projectleider en beleidsmedewerker voor IT gerelateerde onderwerpen in de gezondheidszorg.

Een paar jaar geleden kreeg ik de behoefte om weer meer te gaan doen met mijn analytische kant en ben ik aan de slag gegaan als data specialist. Inmiddels woon ik ook weer, met veel plezier, in Twente.

Voor vragen of nadere kennismaking kunt u contact opnemen met:

Data specialist
T. 06-2574 5959
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.