Vier van de tien inwoners van Almelo bezocht in 2017 minstens één keer per week de binnenstad. Hiermee is het aantal mensen dat de binnenstad elke week bezoekt afgenomen ten opzichte van een jaar eerder.

Als mensen de binnenstad bezoeken, dan doen ze dit vooral om te winkelen (61%), een horecagelegenheid te bezoeken (45%), naar de markt te gaan (41%) of om boodschappen te doen (30%).

Aan niet-bezoekers is gevraagd of ze iets kunnen noemen waardoor ze wél vaker naar de binnenstad van Almelo zouden gaan. Veruit het meest genoemd is een verbetering van het winkelaanbod. Daarna worden parkeren (tarieven omlaag/gratis, meer plekken), het verbeteren van de sfeer en het aanpakken van de leegstand het meest genoemd.

Dit zijn de belangrijkste resultaten van de binnenstadspeiling die in december 2017 is gehouden onder het Almelo Panel. De resultaten gebruikt de gemeente Almelo voor de Binnenstadsmonitor en voor het binnenstadsbeleid in het algemeen. De volledige resultaten kunt u vinden in het rapport.

Lid worden van het AlmeloPanel?

Bent u inwoner van de gemeente Almelo en 18 jaar of ouder?
Blijf dan betrokken en praat mee via het AlmeloPanel. Als lid van het AlmeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.almelopanel.nl.