De gemeente Enschede roept ondernemers op om mee te denken over het gemeentelijke beleid dat ondernemers aangaat. Hiervoor is het Ondernemerspanel in het leven geroepen.

Wethouder Eelco Eerenberg van Economie: “Het is voor de gemeente heel belangrijk om in gesprek te komen en blijven met ondernemers. Naast alle lopende contacten en samenwerkingen die we al met onze ondernemers hebben, komt daar nu het Ondernemerspanel Enschede bij. We roepen ondernemers in Enschede op om hun stem te laten horen door zich aan te melden voor het Ondernemerspanel. Zodat we nog beter weten welke onderwerpen bij ondernemers spelen en wat zij belangrijk vinden”. De gemeente Enschede maakte al gebruik van het digitale Inwonerspanel Enschede om inwoners te betrekken bij het gemeentebeleid. Daar komt nu dus het Ondernemerspanel Enschede bij. Kennispunt Twente beheert in opdracht van de gemeente Enschede beide panels.

Stem ondernemer telt mee

Ondernemers kunnen zich aanmelden via enschedepanel.nl/ondernemers/inschrijven. Vervolgens wordt een paar keer per jaar gevraagd een korte digitale vragenlijst in te vullen, over uiteenlopende onderwerpen. De peilingen worden uitgevoerd door Kennispunt Twente. Het Ondernemersloket gebruikt de opbrengst om beleid en dienstverlening te bieden waarin de stem van de ondernemer meetelt. Deelnemende ondernemers krijgen per peiling een terugkoppeling van de belangrijkste uitkomsten.

Het Ondernemerspanel is een initiatief van het Ondernemersloket Enschede. Via het panel willen zij graag weten hoe Enschedese ondernemers over de volle breedte, van winkeliers tot industrie, denken over bepaalde onderwerpen. Zoals bijvoorbeeld over bedrijfshuisvesting of onderhoud van de openbare ruimte. 

Lid worden van het Enschedese OndernemersPanel?

Meld u nu aan via enschedepanel.nl/ondernemers/inschrijven