Uit de eind 2019 gehouden Binnenstadspeiling blijkt dat Almeloërs ten opzichte van het voorgaande jaar positiever zijn over hun eigen binnenstad. De binnenstad in het algemeen wordt dit jaar gewaardeerd met gemiddeld een rapportcijfer van 6,8. Een significante toename ten opzichte van eerdere jaren, toen de binnenstad gemiddeld een 6,0 scoorde. De hoogste waarderingen gaan naar de bereikbaarheid met de fiets (8,4), het water in de binnenstad (7,7), de horeca (7,6) en de terrassen (7,5).

Bekeken over de afgelopen twaalf maanden is bijna driekwart van de Almeloërs van mening dat de Almelose binnenstad er op vooruit is gegaan. Voor de komende twaalf maanden is men ook vrij positief gestemd. Zo denkt meer dan twee derde dat de binnenstad er (verder) op vooruit zal gaan.

Wordt er tenslotte gekeken naar de profilering van Almelo naar buiten, dan vindt 61 procent dat het profiel van ‘Blauwgroene stad’ (helemaal) van toepassing is op Almelo. Ook zegt bijna de helft (46%). van de Almeloërs (heel) trots te zien op zijn of haar stad. Eind 2018 was 34 procent (heel) trots.

Verder vind men, van alle termen die bij Almelo kunnen passen, dat ‘Water’ ‘Kleinschalig’ en ‘Gezellig’ het meest van toepassing zijn op Almelo. Het minst van toepassing vindt men de termen ‘Gastvrij’, ‘Grijs’, ‘Historisch, ‘Groen’ en ‘Altijd wat te doen’.

Dit is een greep uit de resultaten van de Binnenstadspeiling die in opdracht van de gemeente Almelo is gehouden onder leden van het AlmeloPanel.

Lees de belangrijkste uitkomsten hier in de rapportage.

Lid worden van het AlmeloPanel?

Bent u inwoner van de gemeente Almelo en 18 jaar of ouder?
Blijf dan betrokken en praat mee via het AlmeloPanel. Als lid van het AlmeloPanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.almelopanel.nl