Begin 2022 is onder leden van het BornePanel de inwonerpeiling WSJG gehouden en behandelt een breed scala aan onderwerpen, die allemaal te maken hebben met het gemeentelijke beleid. Vragen gingen over onder andere uw buurt, veiligheid, dienstverlening, vrijwilligerswerk en het functioneren van de gemeente. De resultaten gebruikt de gemeente Borne om te kijken of de gestelde doelen zijn bereikt. En ook om te weten wat op welke plek moet gebeuren om zaken voor u te verbeteren.

Het onderzoek laat zien dat de eigen buurt goed worden gewaardeerd met een 8.1. Verder blijkt dat een groot deel van de inwoner zich thuis voelt in de eigen buurt (91%) en dat ze ook veilig kunnen wonen in de buurt (91%). Hiernaast is een groot deel van de inwoners van de gemeente Borne tevreden is met de (Gezondheids-)zorgvoorzieningen en de Culturele en vrijetijdsvoorzieningen (82% en 69%). Als kritische noot zegt bijna 40 procent van de inwoners dat de gemeente nog wel wat vaker mag 'doen wat ze zegt'.

Tot slot blijkt uit het onderzoek dat de inwoners van de gemeente Borne hun eigen leven (8.0) en hun eigen gezondheid (7.8) relatief goed beoordelen.

Door deze peiling weet de gemeente nu nog beter wat inwoners belangrijk vinden en waar concrete acties nodig zijn. De resultaten van het onderzoek worden gedeeld met het college van B&W en de gemeenteraad. De uitkomsten zijn ook gespreksstof om met organisaties waarmee we samenwerken te bespreken.

Meer lezen over deze peiling? Bekijk hier het factsheet.

 
Lid worden van het BornePanel?

Bent u inwoner van Borne en 16 jaar of ouder?
Blijf dan betrokken en praat mee via het BornePanel. Als lid van het BornePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.bornepanel.nl